NAŠA POSLA - NA KRAJU SVETA
NAŠA POSLA

utorak, 02 januar 2018 00:00

Najveća pljačka u istoriji Kuršumlije

Napisano

vule pare

 

Najveća pljačka u istoriji Kuršumlije, dogodila se pre nekoliko godina u Prolom banji u porodičnoj kući Vukoja Milosavljevića. Osumnjičen za ovo delo je albanac sa Kosova Hamdija Retkoceri, koji je pre nekoliko godina uhapšen na granicnom prelazu Horgos. Sumnja se da je on organizovao pljacku oko dvesta hiljada evra iz porodicne kuce Milosavljevica u Prolom banji.  Milosavljevic je novac zazidao u unutrasnji zid. 

ponedeljak, 01 januar 2018 00:00

Prva bračna noć ugovorenog braka

Napisano

ugovoreni brak

Nekada, pre sedam decenija, u Kuršumlijskom kraju brakovi su se sklapali na sasvim neobičan način, to su uglavmom bili ugovoreni brakovi od strane roditelja. Ništa se tu nisu pitali momak I devojka. Momak bi uglavnom bio veoma mlad,ženili su se od 12 do 15 godine života, praktično dete a devojka starija od njega čak I vise od 20 godina. moralo je tako  jer je u kući trebala radna snaga.Primer za to je Dragan Miletić iz sela Štava kod Kuršumlije, koji sada ima 86 godina.

nedelja, 31 decembar 2017 00:00

Životna priča Vuleta Aviona

Napisano

vule avion

petak, 22 decembar 2017 00:00

Bogoljib Radulović samuje u Ivan kuli

Napisano

Bogoljub


Na Radan planini, u Ivan kuli, na preko 40 km od Kursumlije zivi potpuno usamljen Bogoljub Radulovic. Prepusten sam sebi, zaboravljen od svih, snalazi se kako zna I ume. Magarac mu je jedina pomoc. Da izvuce I ponese drva, koja Bogoljub proda da bi preziveo. Sam konstruisao i napravio dve masine, za prevoz drva.

 

petak, 22 decembar 2017 00:00

Srećna Nova godina

Napisano

seks irvasi

četvrtak, 21 decembar 2017 00:00

Novogodišnje čestitke

Napisano

novogidisnje cestitke pozadina

 

cigani

 

Podsetimo se kako su  Romi u kuršumlijskom naselju Barlovo, pre tri godine rasprodali humanitarnu pomoć, koju su dobili od  raznih donatora, nakon što im je poplava odnela kuće.

 

subota, 05 novembar 2016 00:00

Nada Gajić na konju

Napisano

nada2

Dok mnogi na posao idu automobilima ili gradskim prevozom, bivši pravni zastupnik Direkcije za izgradnju opštine Kuršumlija Nada Gajić, konjem putovala na posao iz plannskog sela Veliko Pupavce.Pola puta konjem pa produži autobusom, često i do Kuršumlije, udeljene 30 km, dodje na konju. Presvlači se i šminka u šumi. U selu je često zovu Vajat Erp, a u opštinskoj kancelariji i sudnicama Nada je prava dama.

petak, 04 novembar 2016 00:00

Stevka Sekić: " Samo vas gledam "

Napisano

stevkaaaa

Niko ne bi mogao da poveruje da običan štap može nekoga učiniti slavnim i popularnim. To se upravo desilo Stevki Sekić iz Kuršumlije, uz pomoć štapa zauzela je prvo mesto po popularnosti u tom gradu, ali i šire. Svi će se pitati kako, da je pojurila štapom bilo koga drugog, ne bi bila zapažena, ali ona je jurila bivšeg predsednika opštine Kuršumlija, štapom po kafićima. Njen štap je uvek u pripravnosti, ako zatreba.

 
 IZVOR 4
 
 
 
 

Ko je na kraju...

Ko je na mreži: 95 gostiju i nema prijavljenih članova

Pretraži sajt

                                                    logo turisticka