KURŠUMLIJA, 21. novembra  2017 -U okviru projekta “Kultura kroz Jugu – Predstavljanje srpske kulture i umetnosti u Istarskoj Županiji”, koji sprovodi Omladinski centar za ekonomski razvoj iz Kuršumlije u saradnji sa Lokalnom akcijskom grupom “Južna Istra”,  u gradu Vodnjanu Dignano održana je manifestacija “Dani srpske kulture i tradicije u Istri”.

Udruženje Omladinski centar za ekonomski razvoj iz Kuršumlije, prezentovalo je srpsku kulturu i tradiciju suvenirima i proizvodima i turističkim potencijalima iz Toplice a najveće interesovanje posetilaca izazvala je Lukovska i Prolom banja.

 U sklopu projekta održana je i panel diskusija sa mladima iz srpske zajednice sa temom “Položaj i perspektive srpke manjine u Istri” ali i muzički koncert grupe “Alter Ego” iz Blaca. Projekat je sufinansiralo Ministarstvo spoljnih poslova, Uprava za dijasporu i saradnju sa Srbima u regionu.

Projekat “Kul tura kroz Jugu” imao je za cilj da utiče na oblikovanje kulturnog identiteta Srba u Istri i stvaranja aktivnog građanstva među srpskim življem u Hrvatskoj.

 
 IZVOR 4
 
 
 
 

Ko je na kraju...

Ko je na mreži: 12 gostiju i nema prijavljenih članova

Pretraži sajt

                                                    logo turisticka