slika


KURŠUMLIJA, 3. marta 2018.  
Pod sloganom „Kuršumlija – Prva prestonica Stefana Nemanje“, Turistička organizacija opštine Kuršumlija bogatom i raznovrsnom ponudom predstavila je turističke potencijale na ovogodišnjem jubilarnom, 40. Sajmu turizma u Beogradu, koji je održan od 22. do 25. februara.slika1

Domaći proizvodi i raznolike rukotvorine naših sugrađana kao i bogata manifestaciona i kulturno-turistička ponuda, bile su razlog više da veliki broj prisutnih na sajmu upravo poseti štand TO „Kuršumlija“.
JUBILEJ „850 GODINA BELE CRKVE“ VELIKI POTENCIJAL TURIZMA
Jasmina Savić, v.d direktora Turističke organizacije Kuršumlije, istakla je, da je ove godine Kuršumlija u velikom stilu predstavila turizam Kuršumlije ali i da je težište promocije bilo na obeležavanju Jubileja Bele crkve, odnosno 850 godina od izgradnje prvih zadužbina Stefana Nemanje, manastira Sveti Nikola i Presveta Bogorodica. Trećeg dana sajma, u kostimima Stefana Nemanje i njegove žene Ane dinastiju Nemanjića predstavili su Nikola Gavrilović i Nina Jakovljević.

slika3
Kuršumlija je sa više od 1100 domaćih i inostranih izlagača iz 50 zemalja i ove godine zauzela svoje mesto na najvećoj turističkoj promociji u ovom delu Evrope. Gost ovogodišnjeg sajma bila je Grčka, a prateći programi kao što su međunarodni sajam vina, hotelsko-ugostiteljske opreme i suvenira učinio je da atraktivno dizajnirani štand za promociju Kuršumlije bude jedan od najposećenijih na sajmu. Priliku da vide turističku ponudu Kuršumlije imalo je preko 70.000 posetilaca sajma. V.D. direktora TO Kuršumlija, Jasmina Savić, imala je brojne sastanke sa poslovnim partnerima u vezi sa turističkim razvojem Kuršumlije.
Uz sve to, posetioci su imali prilike da na štandovima preduzeća Planinka vide i kompletnu ponudu Lukovske, Prolom banje i Đavolje Varoši a najveće interesovanje je bilo za korišćenje vaučera za aranžmane u banjama Kuršumlije kao i za sve popularniju Kuršumlijsku gitarijadu.
Na štandu TO Raška, u subotu 24. februara, predstavnici 7 opština i 3 grada potpisali su Ugovor o osnivanju Turističke organizacije regije Kopaonik. Osnivači Turističke organizacije regije Kopaonik su: Opština Raška, Opština Brus, Opština Kuršumlija, Grad Kraljevo, Opština Vrnjačka Banja, Grad Kruševac, Opština Blace, Opština Aleksandrovac, Opština Trstenik i Grad Novi Pazar.


 
 IZVOR 4
 
 
 
 

Ko je na kraju...

Ko je na mreži: 6 gostiju i nema prijavljenih članova

Pretraži sajt

                                                    logo turisticka