tegla

Kuršumlija, 20. Avgusta, - U petak, 24. agusta u centru Kuršumlije će se održati takmičenje u spremanju ajvara “Izađi mi na teglu”, koje organizuje Turistička organizacija Kuršumlije u saradnji sa asocijacijom „Bašta Mašta“ iz Beograda. Manifestacija počinje u 11 sati.

  Takmičarima će biti obezbeđeni svi potrebni uslovi za učešće: natkriveni štand za takmičarsku ekipu, paprika u količini potrebnoj za pripremanje jedne „ture“ ajvara, šećer, so, ulje, šporet Smederevac za pripremu, tegle sa poklopcem, drva za loženje, stolovi za pripremu i odlaganje tegli, plastične posude za ljušćenje paprike.

S druge strane, od njih će se očekivati da obezbede sav potreban pribor za pripremu ajvara, a obavezno moraju imati: šerpu, varjaču, kutlaču, noževe i mašinu za mlevenje paprike.

Za tri prvoplasirane ekipe obezbeđene su vredne nagrade. Glavna nagrada je šporet smederevac, druga nagrada kućni aparat Vox, i treća nagrada paket proizvoda “Bakina tajna”. Pobednika očekuje i direktan plasman u veliko finale koje okuplja pobednike iz svih gradova, koje će se održati u Beogradu 13. oktobra.

Za sve posetioce manifestacije obezbeđen je bogat kulturno-umetnički i zabavni program.

 
 IZVOR 4
 
 
 
 

Ko je na kraju...

Ko je na mreži: 46 gostiju i nema prijavljenih članova

Pretraži sajt

                                                    logo turisticka