bilja

Kuršumlija, 28. Oktobra –Bilja Krstić i Bistrik orkestar, povodom 850 godina od prvih Nemanjinih zadužbina, nastupili su u manastirskoj porti  Svetog Nikole u Kuršumliji. Uz etno zvuke i poznati repertoar Bilja i orkestar su zatvorili manifestaciju. Bilja Krstić je istakla da joj je drago što je konačno u Kuršumliji na jednoj ovakvoj manifestaciji, jer nastupala je sa orkestrom širom sveta ,od Balija do Južne Amerike. Za dve godine izdaće novi album, što će biti  prilike da ponovo nastupi ovde a u međuvremenu radiće i dalje na promociji aktuelnog albuma „Svod“.

U duhu sa centralnom proslavom, 850 godina od Nemanjinih zadužbina, jer neguju etno zvuk i izvornu muziku, Bilja i njen orkestar kuršumlijskoj publici priredili su koncert pun emocija. Na repertoaru su bile pesme koje publika zna, od Ora pa preko pesama koje su deo filma Zona Zanfirova.

-Mi negujemo izvornu muziku i etno zvuk, jer to je naša prava tradicionalna muzika, i mi moramo sve da učinimo da je očuvamo jer je ona deo identiteta. Mi već 18 godina radimo na tome. Zatim, kada neku staru pesmu želimo da obradimo u moderniju melodiju, trudimo se da joj ne narušimo izvornost. Ne možemo samo da govorimo turbo-folk, turbo –folk već maksimalno da radimo na promociji naše tradicionalne muzike kako bi ona zauzela primarno mesto koje joj pripada-kazala je Bilja Krstić.

Ona je pojasnila da je kvalitet ono čemu treba da težimo, i lepota će spasiti svet, ali ona prava iskonska. Kaže da joj ne nedostaje muzika koju je pevala na početku karijere, koja joj je pomoglo da odmah zauzme visoko mesto. Uspavanka od Suncokreta  je predivna i zauzima mesto u njenoj uspešnoj karijeri, ali ona je sada u potpunosti posvećena ovakvom tipu muzike i sada je u potrazi za izvornim uspavankama, koje će biti i deo nastupa i naći se na nekom od albuma.

 

 
 IZVOR 4
 
 
 
 

Ko je na kraju...

Ko je na mreži: 27 gostiju i nema prijavljenih članova

Pretraži sajt

                                                    logo turisticka