suveniri leskovac

KURŠUMLIJA, 8. Novembra - Turistička organizacija opštine Kuršumlija osvojila je prvu nagradu u kategoriji “turistički plakat” i treću nagradu u kategoriji „upotrebni predmet“ na međunarodnoj izložbi suvenira i turističkih publikacija “LESKOVAC 2018”.

  Na ovoj manifestaciji  učestvovali su izlagači iz Srbije, Bugarske, Makedonije i Hrvatske. Organizator izložbe je Turistička organizacija Leskovca. Manifestaciju je otvorio direktor TO Leskovac, Nebojša Kocić, koji je istakao da se dobroj reči, lepoj slici i predmetima za uspomenu i dugo sećanje još uvek pridaje veliki značaj.

Izlagači su se takmičili u kategorijama: jednolisna turistička publikacija, višelisna turistička publikacija do 50 strana, Višelisna turistička publikacija sa više od 50 strana, video publikacije – turistička reportaža i najbolji promotivni film, najbolji suvenir, upotrebni predmet, eksponat, kolekcija fotografija i pojedinačne fotografije, turistička mapa, turistički plakat i turistička razglednica.

Prva nagrada u kategoriji turistički plakat dodeljena je za plakat „850 godina prvih Nemanjinih zadužbina“. Turistički plakat za manifestaciju “850 godina prvih Nemanjinih zadužbina” predstavlja najavu za srednjovekovni festival posvećen slavnom dobu Stefana Nemanje, odnosno 850 godina od izgradnje prvih Nemanjinih manastira u Kuršumliji. Prikaz srednjovekovnog viteza je u prvom planu, s obzirom da je cilj bio da se posetiocima predstave srednjovekovne veštine i način na koji su se vitezovi borili za srpske zemlje u 12.veku. Manifestacija “850 godina prvih Nemanjinih zadužbina” predstavlja veliki srpski jubilej 850 godina plakat koji je obeležen kako bi se ukazalo na tradiciju i istoriju našeg kraja odnosno vremena kad je Kuršumlija bila prva prestonica rodonačelnika vladarske dinastije Nemanjića – Stefana Nemanje.

Nagrađeni upotrebni predmet je „Jestivi kolačić sa motivima Kuršumlije“ . Kolači su izrađeni sa više različitih motiva: od motiva turističke organizacije do prikaza Đavolje Varoši, Crkve Preobraženja Gospodnjeg u Prolom Banji, Manastira, Prolom vode itd. Originalnost i način izrade čini ovaj predmet jedinstvenim i idealnim suvenirom.

 

 
 IZVOR 4
 
 
 
 

Ko je na kraju...

Ko je na mreži: 23 gostiju i nema prijavljenih članova

Pretraži sajt

                                                    logo turisticka